• Pôstne projekty pre žiakov aj rodičov

          • Pôstne obdobie je časom zastavenia sa, obrátenia svojho srdca k Bohu, čas stíšenia sa. Ponúkame vám ku každodenným chvíľam osobnej modlitby niekoľko Biblických projektov.

            Biblický plán na 40 dní s názvom: „Konaj, ži a miluj VO MNE.“ Tento pôstny plán vytvorilo spoločenstvo Efez pre vás, ktorí túžite spoznávať moc a silu Božieho slova a rásť v dôvere v Božiu milosť. Zároveň počas pôstneho obdobia, od pondelka do piatku, budeme každé ráno o 6:30 hod. vysielať rannú ONLINE adoráciu. 

            Sprevádzaná bude medžugorskými piesňami a rannými zamysleniami Biblického plánu. Ak chcete dostávať zamyslenia na váš email navštívte našu webovú stránku daliborko.sk a zaregistrujte sa. Na farskej stránke nájdete taktiež link k rannému vysielaniu adorácie, ako aj viac informácií.

            Exodus pre deti

            Na stránke farnosti Povýšenia sv. Kríža (daliborko.sk) nájdete peknú inšpiráciu a pôstnu výzvu pre žiakov I. stupňa. Vykročte na cestu slobody v tomto pôstnom čase spolu so svojimi deťmi a spravte niečo pre ducha aj pre telo, veď sa vraví, že "v zdravom tele, zdravý duch". 

            Jozefov dom a jeho poklady

            „Jozefov dom a jeho poklady“, tak znie pôstna hra a príprava pre deti. Každú sobotu počas pôstneho obdobia odvysielame o 9:00 hod. asi trojminútové divadielko. Príbeh nájdete potom na stránke daliborko.sk a FB daliborko. Deťom dáme „návod a myšlienku”, ktorú si môžu potom doma zahrať a príbeh dokončiť. Osobu sv. Jozefa vám zaujímavou formou predstavia bábkoherečka Lucka Janovová a páter Milan Toman SVD.


            Milí priatelia, verím, že vás niektorá z týchto ponúk inšpirovala a pridáte sa so svojimi deťmi. Želám vám požehnaný čas prírpavy.

            páter Milan Toman SVD

            školský dekna

          • Zmena v organizácii vyučovania od 8. 2. 2021

          • Na základe rozhodnutia nášho zriaďovateľa, ktorým je Rímskokatolícka cirkev Bratislavská arcidiecéza sa škola z dôvodu zlej epidemiologickej situácie od 8. 2. 2021 nebude otvárať - stanovisko RUVZ

            Vyučovanie v celej škole bude naďalej prebiehať dištančnou formou, podľa doteraz platného rozvrhu.   

          • Deň otvorených dverí

          • Otvárame dvere nášho gymnázia. Poďte sa pozrieť online! V budúcom školskom roku radi privítame 30 nových žiakov v príme.

          • Organizácia vyučovania od 11. 1. 2021

          • Na základe usmernení Ministerstva školstva SR a v zmysle pokynov ŠPU prechádza celá škola od 11. 1. 2021 na dištančné vyučovanie. Dištančné vyučovanie bude prebiehať na platforme MS Teams – bližšie informácie pošlú triedni vyučujúci. Úradné hodiny v čase dištančného vyučovania sú každý deň v čase od 8.30 do 10.00 hod.

            Žiaci I. stupňa

            Od  11.1. do 18.1.2021 (predbežne) sa budú žiaci vyučovať podľa upraveného rozvrhu, ktorý rodičom pošlú triedne p. učiteľkyŠkolský klub detí bude počas dištančného vzdelávania otvorený len pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorým zamestnávateľ neumožnil homeoffice.

            Žiaci II. stupňa a gymnázia

            Od 11. 1. 2021 do 24. 1. 2021 žiaci pokračujú vo vzdelávaní podľa aktualizovaného rozvrhu, ktorý je na stránke školy.

            Na základe nariadení  a pokynov Ministerstva školstva SR nástup na prezenčné vyučovanie od 25. 1. 2021 bude možný len tým žiakom 2. stupňa a gymnázia, ktorí absolvujú testovanie spolu s jedným zo svojich zákonných zástupcov. Informácie ohľadom testovania budú posielané cez EduPage. 

            Klasifikácia žiakov za I. polrok bude ukončená v riadnom termíne do 31.1.2021

            Ďalšie informácie k návratu žiakov do škôl  a termínoch pre školský rok 2020/2021 nájdete na nasledujúcich linkoch:

            Navrat deti do skol

            Rozhodnutie ministra školstva

             

             

             

          • Bilancujeme v rámci ZELENEJ ŠKOLY – čo sa nám podarilo v jeseni 2020?

          • Chceme pripomenúť niekoľko vydarených akcií Zelenej školy:
            -na jar 2020 vytvorili žiaci 2.D krásne plagáty o rôznych liečivých rastlinách, aby sa navzájom o nich učili v rámci svojej triedy. V septembri 2020 (už ako žiaci 3.D) týmito plagátmi podporili rovesnícke vzdelávanie nielen v rámci tried 1.stupňa ZŠ, ale aj tried 2.stupňa ZŠ, pretože svoje plagáty dali na nástenku chodby školy na 3.poschodí, kde majú títo žiaci triedy:-) – foto tu.
            ...

            -23.októbra 2020 sme s užším Kolégiom Zelenej školy (Jakub a Samo z 8.A a Andrej z Tercie) prešli celý školský dvor a skontrolovali sme, ako sa darí našim minulý školský rok vysadeným takmer 40 ovocným kríkom – bielym a čiernym ríbezliam, červeným aj čiernym malinám - a našli sme aj prvé maliny:-) – foto tu.

            -23.novembra 2020 naša „akčná úderka“ Kolégia (Jakub a Samo z 8.A a Saška z Primy) zasadila na školskom dvore cibuľky narcisov a tulipánov:-) – foto tu.

            -v novembri 2020 žiak 6.B Oliver v rámci projektu z hydrauliky na fyzike zhotovil pre našu Zelenú školu napájadlo pre vtáčiky – boli sme ho spolu vyvesiť na strom na školskom dvore 3.12.2020 – foto tu.

            -v novembri 2020 sme úspešne spustili informovanie žiakov o našej súčasnej zelenoškolskej hlavnej téme „Zeleň a ochrana prírody“ na instagrame insta.gercenka, kde sme spustili tzv. „Zelené štvrtky“ – ich dizajnom sa každotýždenne venuje z Kolégia Zelenej školy najmä Jožko z triedy Sexta – ilustračné foto tu.

            -v decembri 2020 sme znovu vyhlásili na škole výzvu „Zasaďme si žeruchu aj v zime“, do akcie sa úspešne zapojilo niekoľko tried najmä z 1.stupňa ZŠ, ktoré sa učili v škole (žiaci na 2.stupni ZŠ a gymnáziu mali doma obmedzený prístup k semenám žeruchy, preto tentokrát ich účasť bola slabšia. Foto zapojených tried 3.B3.D nájdete tu. Obom týmto triedam Kolégium Zelenej školy udeľuje titul "Šampióni Zelenej školy za december 2020 v sadení žeruchy" - foto tu

            Kolégium Zelenej školy praje všetkým žiakom, učiteľom aj nepedagogickým pracovníkom školy spolu s ich rodinami požehnané vianočné sviatky a šťastný a čo najviac zdravý nový rok 2021:-)

            Renáta Tóthová, koordinátorka Zelenej školy

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          •  V piatok všetkým deťom žiarili očká radosťou a boli plné očakávania. Z každej strany bolo počuť otázku: Kedy už príde? Pýtate sa, že kto? No predsa sv. Mikuláš. Na tento deň sa všetci žiaci 1.stupňa už veľmi tešili a pripravili si pre Mikuláša aj milé prekvapenia v podobe básničiek, piesní, či pekných obrázkov. FOTO No detí je na svete veľa a on je len jeden, tak sme museli byť trpezliví a čakať, kedy už zaznie zvonček za dverami triedy...

            Možno skôr ako zvonček sme začuli veselú hudbu, v sprievode ktorej prichádzal Mikuláš aj spolu s dvoma krásnymi anjelmi. Deťom porozprával niečo o sebe a prezradil aj to, že jeho vzorom v  živote bol Pán Ježiš. Na záver nám jeho pomocníci anjelici podarovali chutnú sladkosť, ktorú sme si medzi sebou navzájom vymenili a tak sme si pripomenuli, aké dôležité je obdarovať svojho blížneho. A možno nielen sladkosťou, ale aj milým úsmevom, či pekným slovom. FOTO

        • Adventná výzva piatakov
          • Adventná výzva piatakov

          • Prvého decembra sa vydali naši piataci na dlhú adventnú cestu. Spolu s hlavnými hrdinami z knihy Vianočné mystérium putovali nielen v priestore, ale aj v čase. Ich dobrodružstvo sa začalo v 21. v storočí v Nórsku, keď  sa Elisabet Hansenová rozbehla za jahniatkom, ktoré utieklo z hračkárskeho oddelenia obchodného domu, pretože už nevládalo počúvať drnčanie pokladníc a rozhovory o nákupoch.

            Každý jeden deň si piataci otvorili na vianočnom stromčeku jednu guľu, v ktorej sa ukrývala jedna časť príbehu a úloha, ktorú bolo potrebné zvládnuť. A tak sa piataci postupne zoznámili s Andrejom Radlinským, zakladateľom Spolku sv. Vojtecha, objavili tradičné symboly Švédska a Talianska, obliekli Michelangelovho nahého Dávida, zoznámili sa s rozprávkovou postavou Potkaniara či byzantským umením v podobe mozaiky. Karol Veľký ich inšpiroval k razbe mincí so svojím portrétom. V neposlednom rade lepšie spoznali apoštola Pavla, jeho Hymnus na lásku, ba dokonca svoju lásku k mamkám aj zhmotnili do malej pozornosti. A ešte mnoho, mnoho iného...

            Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za ich snahu, námahu a vynaložený čas. Špeciálne poďakovanie patrí žiakom Kvarty, ktorí tvorili technický a podporný tím adventného projektu. Technický tím tvorili Jakub Tulek, Jakub Porubec, Richard Sepši, Daniel Svitaň, Ivan Hrabčák a zvukové nahrávky nahovorila Slávka Košecká. FOTO

        • Európska noc výskumníkov
          • Európska noc výskumníkov

          • Tento rok sme sa nemohli zúčastniť na festivale vedy tak, ako po minulé roky. Európska noc výskumníkov prebiehala v online priestore. Študenti sa zúčastnili zaujímavej online prednášky nášho absolventa Ing.Tomáša Bertóka, PhD., EUR ING, ktorý nám predstavil svoju prácu a oboznámil nás so svojím výskumom pri diagnostike autoimunitných a onkologických ochorení. Študentom tiež vysvetlil, praktické využitie genetiky a génového inžinierstva v praxi.

        • Požehnanie adventných vencov
          • Požehnanie adventných vencov

          • „Advent je čas privítať Pána, ktorý sa s nami prichádza stretnúť. Je to čas pozrieť sa dopredu a pripraviť sa na Krista.“     /Pápež František/
            Súčasťou duchovnej prípravy na Vianoce je aj adventný veniec. A preto tak ako každý rok, aj v tomto adventnom období si všetky triedy pripravili adventné vence - FOTO Na omši páter Milan požehnal adventný veniec v kaplnke a počas dňa v jednotlivých triedach. 

        • Rozprávkový deň
          • Rozprávkový deň

          • Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna IV.B V tej triede bolo 22 žiakov. Mali jednu triednu učiteľku, ktorá už nechcela byť obyčajnou učiteľkou. Nuž sa 26.11. 2020 premenila na Čiernu kráľovnú a svojich žiakov premenila na rozprávkové bytosti. FOTO Netradičné vyučovanie v netradičných rozprávkových kostýmoch žiaci uvítali...

            A nielen žiaci, ale aj lektor anglického jazyka Steven Hughes z Elitenglish school, ktorý sa do tohto projektu zapojil. Žiaci na hodine anglického jazyka ukázali, ako perfektne zvládajú angličtinu. Rozprávkové príbehy, ktoré vytvorili boli veľmi pekné. Na konci hodiny z troch najlepších rozprávok sme vybrali tú najlepšiu. Napísala a prezentovala ju Hanka Ivanovičová. Za svoju prácu bola odmenená knihou. Rozprávkový deň pokračoval ďalej v slovenskom jazyku a matematike. Žiaci v rozprávkach hľadali vybrané aj nevybrané slová, dotvárali rozprávkový príbeh, a na matematike riešili rozprávkové príklady. Aby to bolo pestrejšie, každá skupina mala za úlohu takýto príklad vymyslieť Na konci vyučovania ich čakala aj sladká odmena a zdravý poklad, ktorý si museli nájsť. Nad tým všetkým dozerala kráľovná – triedna učiteľka. Sim - sala - bim.Napísala: Mgr. Anna Sidivárová.

        • Adventné vence trochu inak
          • Adventné vence trochu inak

          • Tento rok je tak trochu iný. Mali sme tradíciu v 3.D, každý rok si vyrábať s rodičmi adventné vence. Žiaľ, tento rok sa to nedalo, tak sme sa rozhodli, že napriek všetkému si tradíciu zachováme a rodičov potešíme tak, že si vyrobíme netradičný adventný veniec - nie z čečiny ale z vlny. Deti tvorili, zabávali sa, vzájomne si pomáhali, podporovali sa. Nakoniec sa podarili takéto krásne výtvory. Prežili sme spolu naozaj krásny deň. 

        • Červená streda
          • Červená streda

          • 25.11.2020 sa deti z našej školy pridali do kampane s názvom „Červená streda“. FOTO V duchu solidarity a upozornenia na prenasledovaných kresťanov vo svete si obliekli na seba niečo červené. No neostali sme len pri vonkajších symboloch. Ráno bola na daný úmysel odslúžená svätá omša, ktorej sa zúčastnila jedna trieda a cez školský rozhlas sa všetky deti zapojili do spoločnej modlitby na začiatku vyučovania. Každý hlas v upozornení na 300 mil. prenasledovaných a diskriminovaných kresťanov je dôležitý. Sme radi, že naše hlasy smerovali do "neba" v spoločnej modlitbe. 

          • Aktuálne zo sveta vedy

          • V piatok 27.11.2020 sa uskutoční online EURÓPSKA NOC VÝSKUMNÍKOV!

            Pozývame všetkých vedychtivých žiakov, učiteľov aj rodičov či starých rodičov, kliknite si na stránku https://www.nocvyskumnikov.sk/ pozrite sa, čo sa zajtra bude diať v online štúdiu, vo vede bez hraníc aj v rámci sprievodných podujatí.

            Ak máte záujem sa niektorej online prednášky zúčastniť, zaregistrujte sa na stránke – tu: https://www.nocvyskumnikov.sk/program/mesto-online-studio.html - urobte to čo najskôr už dnes, aby ste sa zajtra mohli pohodlne pripojiť na tú prednášku, o ktorú máte záujem (online štúdio vysiela 27.11.2020 od 9:00 – 21:45).

          • Výzva ZELENEJ ŠKOLY

          • POZOR – štartujeme veľkú AKCIU ZELENEJ ŠKOLY!

            Začína už zajtra – vo štvrtok 26.11.2020 – ak si žiak našej školy, klikni 26.11. na INSTAGRAME na insta.gercenka a DOZVIEŠ sa VIAC!

            Zapoj sa do našej veľkej výzvy! Je to súťaž tried, víťazná trieda (pre každý stupeň školy) dostane od Kolégia Zelenej školy titul „Šampióni Zelenej školy za mesiac november 2020“

            ZAPOJ SA! Čakáme aj na TEBA

        • Modlitbová reťaz za život a rodinu
          • Modlitbová reťaz za život a rodinu

          • V piatok 20.11. sa naša škola zapojila do Modlitbovej reťaze za život a rodinu. (FOTO) Počas dopoludňajších hodín postupne každá trieda navštívila našu školskú kaplnku a pridala sa do tejto „reťaze“ krátkou adoráciou. Pri modlitbách pred vyloženou sviatosťou oltárnou deti sprevádzal náš páter Milan. Spolu sme sa modlili, ďakovali a prosili za všetky naše rodiny, ale aj za krásy a starosti, ktoré si deti nosia vo svojich srdiečkach a tu ich mohli predložiť Pánovi. Ďakujme za dar modlitby. (FOTO)

          • Pozvánka na online besedu

          • V pondelok 23.11.2020 vás pozývame na online stretnutie s misionárom pracujúcim na Kube, pátrom Michalom Vrtákom SVD v talkroom s pátrom Milanom Tomanom SVD, cez link:

            Join Zoom Meeting

            https://us05web.zoom.us/j/4654781204?pwd=RjdzYjRZZjRhK1p1N0Uzb0dLamJjUT09  

            Stretnutie sa uskutoční počas 4. vyuč. hod.  od 11:15 hod.  a 5. vyuč hod. od 12:05 z nášho gymnázia. Diskusia je v rámci akcie Červená streda, ktorú organizuje ACN - pomoc trpiacej Cirkvi. Ako žije cirkev a mladí na Kube? S akými ťažkosťami sa stretávajú v každodennom živote? V čom by nás mohli mladí kubánci inšpirovať?  Viac sa dozviete v pondelok v online diskusii. Teším sa na stretnutie s vami.  P. Milan Toman SVD, váš školský kaplán :)

        • Oslava všetkých svätých
          • Oslava všetkých svätých

          • V období Sviatku všetkých svätých sme si aj na našej škole pripravili deň, ktorý bol venovaný svätým - Oslava všetkých svätých. FOTO Deti už ráno do školy vstupovali ako rôzni svätci a svätice a celý deň sa niesol v príjemnej atmosfére, pretože na chodbách, v triedach a v každom kúte školy sme stretávali sv. Františka, sv. Alžbetu, sv. Dominika, sv. Annu a mnoho ďalších. Deti nielen typickým oblečením, či rôznymi symbolizujúcimi predmetmi znázorňovali daného svätého, ale tiež si o ňom pripravili a vedeli porozprávať aj zaujímavé informácie z jeho života. Atmosféru tohto dňa nám umocnilo požehnanie pátra Milana, ktorý spolu s pani riaditeľkou navštívil každú triedu. Možno aj týmto dňom sme sa všetci posunuli o kúsok bližšie k svojej svätosti. FOTO

    • Kontakty

      • Spojená škola Svätej Rodiny - základná škola a gymnázium
      • 02/38111178 - kancelária tajomníčky 0917 163 071 - riaditeľka školy 0917 179 628 - zástupkyne pre ZŠ
      • Adresa: Gercenova 10 85101 Bratislava Slovakia
      • IČO: 42178941
      • DIČ: 2023055617
      • Tajomník: tajomnik@svr.sk
      • Riaditeľka školy: Ing. Helena Jánošíková riaditel@svr.sk
      • Jazyková škola Elitenglish: J. Marček - 0907261179
      • Jedáleň: jedalensvr@gmail.com č. tel. 0914109109
      • Účet rodičovského združenia: SK03 1100 0000 0026 6474 4001 Tatra Banka
      • Školská psychologička: Mgr. Katarína Rychtariková e-mail: psycholog@svr.sk c.tel. 0907902566
      • Ekonomické oddelenie: 0917913463
      • Špeciálna pedagogička: Mgr. Mária Porubská - maria.porubska@svr.sk c.tel. +421 908 206 201
      • Výchovná poradkyňa: Mgr. Jana Hrabovska - jana.hrabovska@svr.sk