• Kontajner na knihy, DVD, VHS

          • Pri vchode do ŠKD umiestni spoločnosť EkoCharita kontajner na knihy. Spoločnosť okrem  zberu použitého oblečenia a textilu rozbieha nový kontajnerový zber - KNIHY. Do kontajnera patria použité nepotrebné knihy v dobrom stave, zabalené a zviazané v igelitovej taške. Chceme čo najviac kníh ešte vrátiť do čitateľského prostredia, nepoužiteľné posunúť na spracovanie potrebnej celulózy na výrobu nových kníh. Do kontajnera je možné dávať  tiež DVD, VHS, pohľadnice, lego a iné. Presný popis najdete priamo na kontajneroch. Ďakujeme Vám za každú vhodenú knihu. 

          • Návšteva misionára

          • Páter Stanislav Orečný, SVD bol jedným zo vzácnych misionárov, ktorý nás počas misijného mesiaca októbra navštívil . Počas zaujímavej prednášky nám umožnil vstúpiť do inej kultúry a konkrétne nám ukázal, ako možno pomáhať chudobným krajinám rozvíjať ich vlastné talenty a zdroje.

          • Hodina deťom

          • Dovoľte nám poďakovať sa Vám najmä v mene všetkých detí a mladých ľudí s jedným rodičom, ktorí majú ťažkú životnú situáciu, ktorým poputujú vyzbierané príspevky. Vážime si, že ste nám už po 23. krát pomohli zrealizovať pokladničkovú zbierku Hodina deťom.

            https://www.hodinadetom.sk/

        • Týždeň zdravej výživy
          • Týždeň zdravej výživy

          • Minulý týždeň sme sa na vyučovacích hodinách intenzívnejšie venovali zdravej výžive a zdravému životnému štýlu. Pre naše zdravie a prevenciu chorôb má zdravý spôsob života veľký význam.

            Učitelia so žiakmi zrealizovali rôzne aktivity – tvorenie potravinovej pyramídy, zdravý bufet – precvičovanie finančnej gramotnosti, dojenie kravičky, výrova masla zo smotany, tvorili básničky, spievali pesničky  a viac sa hýbali, cvičili a tancovali. FOTO

            K „Týždňu zdravej výživy“ sa s radosťou vrátime aj v nasledujúcom školskom roku.

             

        • Farebný týždeň
          • Farebný týždeň

          • V týždni od 11. - 15. 10. 2021 sa na našej škole uskutočnil Farebný týždeň spojený s modlitbou Misijného ruženca. Každý deň sme do školy prišli oblečení v inej farbe podľa kontinentu, za ktorý sme sa poobede v ŠKD modlili.

            Prežili sme spolu krásny čas modlitby a dozvedeli sme sa aj nové informácie o tom, ako ľudia na týchto kontinentoch žijú. Všetkým sa táto akcia veľmi páčila a radi si ju zopakujeme aj o rok. FOTO TU

          • Stretnutie našich žiakov s pani prezidentkou

          • V utorok  - 12.10. 2021 mali žiaci gymnázia výnimočné stretnutie. Vďaka aktivitám, ktoré naša škola pod vedením PaedDr. R. Tóthovej zrealizovala,  sme  opäť získali  certifikát Zelenej školy a  naši žiaci boli vybraní na diskusiu  o klimatických zmenách s pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Diskusia sa uskutočnila v prírode a žiaci tak mali možnosť nielen odborne diskutovať o životnom prostredí, ale cestou po lese sa aj neformálne s pani prezidentkou porozprávať. Pre všetkých zúčastnených to bol krásny zážitok.  Foto zo stretnutia nájdete tu.  Reportáž na TV JOJ (začína od  9:21) tu.

          • Oznam - vyhláška č. 250/2021

          • Na základe vyhlášky č. 250/2021 Úradu verejného zdravotníctva  podľa § 2 ods. 2c  sú žiaci základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiaci prvých 4 ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom   v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu (počas hodiny) oslobodení od nosenia rúšok. Celé znenie vyhlášky nájdete tu. 

          • ZBIERKA BIELA PASTELKA 24.9.2021

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

            Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Zbierka bude prebiehať aj na našej škole. Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

             

          • Európsky týždeň mobility

          • Milí žiaci,
            tento rok sa oficiálne prvýkrát ako škola zapájame do EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY (https://mobilityweek.eu/home/), ktorý sa koná v termíne 16.-22.9.2021. Preto Vás všetkých aj v rámci našej školy ako ZELENEJ ŠKOLY chceme inšpirovať, aby ste 17.-22.9.2021 prichádzali do školy čo najekologickejšie (teda MHD, bicyklom, kolobežkou či pešo).

            Akcia sa týka najmä žiakov 2.stupňa ZŠ a gymnázia. Na triedu, ktorej žiakom sa najviac podarí obmedziť dopravu do školy autami, čaká prekvapenie:-) Pozrite si aj motivačné video ku EURÓPSKEMU TÝŽDŇU MOBILITY 16.-22.9.2021:

          • Informácie zo Školského semafora

          • Podľa Školského semafora vydaného MŠVVaŠ s platnosťou od 13. 9. 2021 platí:

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok  Ag samotestu.

            Ak  je v triede žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 10-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).

            Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak:

            - sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a 

            - výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény je negatívny.

            Pokiaľ bude v triede 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény (sú zaočkovaní alebo prekonali COVID-19), v tejto triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.

            Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.

            VÝNIMKY Z KARANTÉNY

            Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede si môžu uplatniť:

            • žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID19 za posledných 180 dní (na základe výsledku PCR testu, Ag testu, testu na protilátky),
            • plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

            Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“

             

        • Požehnanie prváckych aktoviek
          • Požehnanie prváckych aktoviek

          • Dňa 7. 9. 2021 počas prvej vyučovacej hodiny k prvákom zavítal náš školský kaplán páter Milan a požehnal im školské aktovky.  Školská taška sprevádza žiaka na každom kroku – cestou do školy, na krúžky, cvičenia.

            Do školskej tašky sa vkladajú pomôcky, zošity, učebnice, desiata. Požehnaním aktoviek do školských tašiek spoločne vložili aj spoločnú modlitbu a požehnanie, ktoré ich bude sprevádzať počas celého školského roka. FOTO TU

          • Riaditeľské voľno - oznam

          • Dňa 13. 9. 2021 bude z dôvodu  návštevy sv. otca Františka riaditeľské voľno. V tento deň budú  uzávierky v mestskej časti Bratislava - Petržalka a tiež v centre mesta a to dopoludnia aj  popoludní.  14. septembra bude riadne vyučovanie podľa platného rozvrhu.  

          • Oznam

          • Vážení rodičia, na Edupage vám prišla anketa k zisťovaniu záujmu o domáce AG samotesty. MŠ VVaŠ poskytuje zdarma na každého žiaka školy 25 ks testov. 

            Okrem tejto ankety bola rodičom iba základnej školy zaslaná anketa k zisťovaniu záujmu o kloktacie PCR testy. Tieto sú podľa pokynov MŠ VVaŠ určené iba žiakom základnej školy. Všetky testy sú zdarma. Pokyny k preberaniu samotestov a k realizácii kloktacích testov vám pošlú v priebehu týždňa triedni učitelia. 

            Bližšie informácie pre rodičov - "Povinnosti rodiča" nájdete v Školskom semafore - str. 12 

             

          • Oznam k poskytovaniu dotácie na stravu v školskom roku 2021/2022:

          • Vážení rodičia,

            od 1. septembra 2021 je ukončené plošné poskytovanie dotácie na stravu v ZŠ. V súvislosti s poskytovaním dotovaných obedov v školskej jedálni v novom školskom roku 2021/2022 Vám dávame na vedomie povinnosť, ktorú je potrebné zabezpečiť pred začiatkom stravovania žiaka základnej školy, ktorému vznikol nárok na dotovaný obed.

            Nárok na dotovaný obed vzniká len na :

            -  dieťa, ktoré navštevuje základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (HN), alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ŽM),

            -  dieťa, ktoré navštevuje  ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu.

            Žiadame rodičov, ktorých deti spĺňajú vyššie uvedené podmienky, aby najneskôr do 31.7. 2021  predložili na sekretariát školy nasledovné podklady, potrebné k posúdeniu dotácie na stravu:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v HN, alebo
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima, alebo
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa - najdete tu

            Predloženie dokladov je potrebné dohodnúť telefonicky na čísle 02/38111178 alebo ich priniesť v čase úradných hodín (streda od 9.00 do 12.00 hod.)

            Dotácia na stravu sa od 1. septembra 2021 zvyšuje na 1,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno- vzdelávacej činnosti v ZŠ a odobralo stravu.

            S úctou vedenie školy

          • Zoznam pomôcok a školských potrieb do 1. ročníka ZŠ

          • Prezúvky

            Malý textilný obrúsok pod desiatu

            Peračník: 2 x ceruzka mäkká (č.2), strúhadlo, guma, nožnice s guľatým hrotom, lepidlo (vysúvacia lepiaca tyčinka)

            Pero – podľa pokynov tr. učiteľky

            Zošity žiaci dostanú.

            Pomôcky na VYV: vodové farby, stabilný pohár na vodu, guľatý štetec (tenší a hrubší), hrubý plochý štetec, handrička, plastelína, lepidlo tyčinkové, gumený obrus 60x90 cm, zásterka, farebný papier

            Pomôcky TSV: tepláková súprava, krátke športové nohavice, biele tričko, ponožky, tenisky s nešmykľavou podrážkou

        • Misionár zo Zimbabwe na našej škole
          • Misionár zo Zimbabwe na našej škole

          • V záverečnom týždni tohto školského roku navštívil našich žiakov misionár verbista, páter Kamil Kočan SVD. Pracuje v misii Zimbabwe už 9 rokov a venuje sa mladým ľuďom na univerzite. Jeho prednáška mimoriadne zaujala našich študentov a priblížil im misijný rozmer cirkvi ako aj život mladých ľudí v tejto krajine. FOTO

            Zaujímavé bolo počúvať o tom, ako žijú svoju vieru ľudia v Zimbabwe, v krajine, kde je len štvrtá generácia kresťanov, v čom môžu byť pre nás inšpiráciou, a v čom by potrebovali aj našu pomoc. Našim žiakom dal aj konkrétnu ponuku zapojiť sa do ONLINE evanjelizácie s možnosťou nadivazať kontakty s jeho študentmi v afrike.

            Nech Pán žehná pátra Kamila v jeho misii a nech vzbudzuje misionárske povolania aj na našej škole. Ak by ste si chceli vypočuť jeho prednášku a zúčastniť sa svätej omše, ktorú bude náš misionár celebrovať, tak vás pozývame 4.7.2021 (nedeľa) o 20:00 hod. do farského kostola Povýšenia sv. Kríža v Petržalke (alebo sledovať prednášku taktiež ONLINE cez youtube daliborko).

            páter Milan Toman SVD

    • Kontakty

      • Spojená škola Svätej Rodiny - základná škola a gymnázium
      • 02/38111178 - kancelária tajomníčky 0917 163 071 - riaditeľka školy 0917 179 628 - zástupkyne pre ZŠ
      • Adresa: Gercenova 10 85101 Bratislava Slovakia
      • IČO: 42178941
      • DIČ: 2023055617
      • Tajomník: tajomnik@svr.sk
      • Riaditeľka školy: Ing. Helena Jánošíková riaditel@svr.sk
      • Jazyková škola Elitenglish: J. Marček - 0907261179
      • Jedáleň: jedalensvr@gmail.com č. tel. 0914109109
      • Účet rodičovského združenia: SK03 1100 0000 0026 6474 4001 Tatra Banka
      • Školská psychologička: Mgr. Katarína Rychtariková e-mail: psycholog@svr.sk c.tel. 0907902566
      • Ekonomické oddelenie: 0917913463
      • Špeciálna pedagogička: Mgr. Mária Porubská - maria.porubska@svr.sk c.tel. +421 908 206 201
      • Výchovná poradkyňa: Mgr. Jana Hrabovska - jana.hrabovska@svr.sk