• Detský Davis Cup

          • Naši  žiaci   Lukas Lorinčík (4.B) a Tobiáš Kraus (2. C) sa zúčastnili tenisového turnaja Detský Davis Cup - Majstrovstvá Slovenska do 10 rokov v tenise, kde sa s družstvom Tk Petržalka stali majstrom Slovenska. Lukasovi a Tobiášovi blahoželáme a prajeme im veľa ďalších úspechov.

          • Biela Pastelka 2023

          • Dňa 22.9.2023 sa žiaci našej školy zapojili do zbierky BIELA PASTELKA. Vyzbieralo sa 488,05  € . 

            Opäť sme sa presvedčili , že deti, rodičia, ale aj učitelia majú štedré srdce. Veľká vďaka. 

          • Environmentalne vzdelávanie

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            v mesiaci októbri si pripomíname svetový deň ochrany zvierat (4. 10.) a medzinárodný deň stromov (20. 10.). Preto si chceme prehĺbiť vzťah k prírode a brať ohľad na zhoršujúce sa klimatické zmeny. V rámci enviromentálneho vzdelávania organizujeme prednášku na tému Klimatické zmeny dňa 27. októbra 2023 (štvrtok) pre žiakov 5. a 6. ročníka. Prednášateľom budú učitelia Spojenej školy sv. Františka z Assisi, ktorí interaktívnym  spôsobom priblížia túto problematiku.

          • Slávnostné udeľovanie ocenení DofE

          • Máme bronz! Máme striebro!
            Naši študenti zapojení v minulom školskom roku do programu DofE úspešne prekonávali výzvy v športe, talente a dobrovoľníctve, zvládli náročnú dobrodružnú expedíciu, za čo získali ocenenie vojvodu z Edinburghu. Na septembrovej slávnostnej ceremónii si prevzali certifikáty od veľvyslanca Spojeného kráľovstva na Slovensku pána Nigela Bakera a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja pána Juraja Drobu.

            Absolventi striebornej úrovne: Eva Beke, Hanka Jagnešáková, Michaela Mikušková, Simona Šimášková, Hugo Seko z triedy sexta; Sofia Pregová, Sofia Seginková a Diana Hasajová z oktávy

            Absolventi bronzovej úrovne: Hana Machajdíková z kvinty, Tomáš Pašuth, Sofia Slivoňová a Oliver Streška z triedy 2.BG

            Oceneným blahoželáme a veríme, že v plnení svojich cieľov budú pokračovať aj naďalej.

            Aj v tomto školskom roku ponúkame študentom gymnázia zapracovať na sebe, rozvíjať vytrvalosť či cieľavedomosť, objaviť nové zručnosti a záujmy a následne získať medzinárodný certifikát, ktorý môže pomôcť pri prijímacích pohovoroch na univerzity.

            Poďte do DofE milí študenti!

          • EduCoach na našej škole

          • o.z EduCoach ponúka inovatívny pro-bono projekt určený pre študentov predposledných a posledných ročníkov stredných škôl na Slovensku. Dáva príležitosť študentom vyskúšať si profesionálne koučovacie rozhovory. Ambíciou tohto projektu je podporiť potenciál študentov, ich osobnostný rozvoj a zároveň popularizovať koučing ako inovatívny prístup vzdelávania na pôde jednotlivých škôl. Študenti ročníkov Septimy a Oktávy sa môžu zapojiť do tohto programu na našej škole a tak si vyskúšať koučing na vlastnej koži. 

          • ZMENA parkovacej politiky pred školou

          • Kolégium Zelenej školy informuje:

            Milí rodičia, vozíte deti do alebo zo školy autom? Ak áno, tak nastáva od pondelka 25.9.2023 pre Vás zmena! Od pondelka je okolie našej školy súčasťou zóny mestského regulovaného parkovania PAAS. Čo to pre Vás znamená? 

            Zóna pri našej škole je spoplatnená v pracovné dni od 12:00 do 0:00. To znamená, že keď ráno doveziete deti do školy, môžete bezplatne zaparkovať. Ale keď prídete poobede pre nich, musíte za parkovanie platiť! Bližšie info na zelenoškolskom blogu: Zelená Gercenka

          • ZBIERKA BIELA PASTELKA 22.9.2023 - piatok

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.  Žiaci a žiačky môžu zbierku podporiť ľubovoľným príspevkom  do prenosnej pokladničky našich dobrovoľníkov Bielej pastelky v škole dňa 22.9. piatok počas vyučovania. Prispieť možno aj inými spôsobmi: https://bielapastelka.sk/#ako-pomoct

            Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            Pomôžme nevidiacim a slabozrakým. 

            Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

          • Európsky týždeň mobility

          • Milí žiaci a učitelia,

            aj tento rok sa zapájame do Európskeho týždňa mobility, ktorý sa koná 16.-22.9.2023 - upozorňuje nás na dôležitú otázku: Ako sa prepravujeme a ako náš spôsob dopravy ovplyvňuje planétu?

            Kolégium Zelenej školy si pre vás pripravilo výzvu: "CESTUJ DO A ZO ŠKOLY S NULOVOU UHLÍKOVOU STOPOU! " (pešo, na bicykli, na kolobežke). Podrobnosti pozri na našom blogu: https://zelenagercenka.blogspot.com/

            Motivačné video tu: https://youtu.be/wO4tHBcrZ7s "

            ĎAKUJEME,
            za Zelenú školu
            Renáta Tóthová

          • Exkurzia na pošte

          • Položili ste si niekedy otázku, čo sa deje s listom, ktorý posielate poštou?

            Nuž, žiaci 7.B triedy to už vedia. V stredu 28.júna navštívili Hlavné spracovateľské stredisko pre poštové zásielky na Tomášikovej ulici v Bratislave.

            Na návštevu tohto strediska potrebujete mať špeciálne povolenie. Možno sa pýtate prečo? Odpoveď je jednoduchá. Tu sa spracúvajú všetky poštové zásielky z celého západného Slovenska vrátane tých peňažných. Poštové zásielky sem zvážajú autá v poštových vreciach či prepravkách.

            Počas dňa je zásielok na spracovanie menej. Hlavný nápor prichádza večer a v noci. Ak máte 18 a neprekáža vám nočná práca, môžete si to prísť vyskúšať. Hlavne v období Vianoc a sviatkov sa tu určite nebudete nudiť.

            Zásielky sa triedia na domáce a medzinárodné. Zásielky pre stredné a východné Slovensko smerujú na triedenie do Zvolena a Košíc. Bratislavské stredisko triedi zásielky, ktorých PSČ sa začína číslom 8.

            Listové zásielky v priebehu niekoľkých sekúnd spracuje veľká triediaca linka, ktorá prečíta PSČ a presunie list do priehradky pre konkrétnu poštu. Triedenie rozmernejších listových zásielok sa robí ručne. Každý okres tu má stojany s vrecami, do ktorých sa tieto zásielky triedia. Vrecia sa potom zaviažu a opatria uzáverom. Ten okrem názvu pošty obsahuje i pečiatku a dátum odosielajúcej prevádzkarne. 

            Triediacu linku na balíky sme videli na najvyššom poschodí. Zaberá priestor veľký asi ako naša telocvičňa. Na dopravníkový pás sme postupne vykladali jednotlivé balíky. Skener načítal adresu a balíky v jednotlivých „miskách“ putovali dovtedy, pokiaľ sa dostali k tej správnej šmykľavke, po ktorej skĺzli na stojany jednotlivých pôšt. Odtiaľ sa prekladajú do prepravných kontajnerov a neskoro v noci či skoro ráno putujú na príslušnú poštu, aby vám mohli byť včas doručené.

            Boli sme prekvapení, keď sme videli, v akom stave je budova a vnútorné priestory tohto triediaceho strediska. Takmer na každom kroku vidíte investičný dlh. Milo nás prekvapili poštové holuby, ktoré sme videli v budove, hoci zamestnancom robia viac starostí ako radosti.

            Na záver by sme sa radi poďakovali pani Šimovej, ktorá nám pomohla sprostredkovať túto zaujímavú exkurziu.

          • Súrodenci šachisti úspešne reprezentovali našu školu po celom Slovensku

          • Lukáš Janovíček, žiak 3.C našu školu aj tento rok úspešne reprezentoval na viacerých celoslovenských
            súťažiach v šachu. Z tých najvýznamnejších to boli:
             - Majstrovstvá Slovenska mládeže v Dudinciach, kde obhájil 5.miesto z minulého roka.

             - Majstrovstvá Slovenska družstiev v Senci, kde doviedol ako kapitán svoje družstvo
            k „zemiakovej medaile“.
             - Celoslovenská súťaž Grand prix mládeže, v ktorej si
            - vybojoval 1.miesto v západoslovenskom (Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky a Nitriansky
            kraj) finále v Prievidzi.
            - následne v Slovenskom finále v Smižanoch vybojoval pekné 4.miesto
            Prvé šachové skúsenosti zbierala aj jeho sestra Ema Janovíčková žiačka 1.B. Okrem 2 trofejí
            a niekoľkých medailí z menších turnajov sa jej podarilo prebojovať na vrcholné podujatie sezóny -
            Majstrovstvá Slovenska mládeže v Dudinciach. Vôbec sa tu nestratila a odniesla si výborné 7. miesto.
            Obom gratulujeme a želáme veľa šťastia a správnych ťahov v ďalších bielo - čiernych zápoleniach.

        • GEBA Cup
          • GEBA Cup

          • Vo štvrtok (22.6.2023) sme boli svedkami radosti, prekvapení a dobrého futbalu v podobe nášho Geba Cupu, ktorý sa konal na trávnikoch našich multifunkčných ihrísk už po druhý raz.

            Fotky z turnaja nájdete TU. Tento rok sme úplne prvýkrát boli svedkami finálového zápasu dievčenskej divízie, z ktorého si titul odniesol tím Babenky - deduško (príma). Tím Bratislava Lightning (oktáva) zas vo finále chlapcov odolal veľkej ofenzívnej snahe súpera a zápas ovládol 4:1.

            Na ihrisku najviac hviezdil Samuel Magáth (kvarta), ktorý si na svoje konto pripísal najviac gólov na turnaji. Svojou technickou hrou ohromil aj Jakub Krajniak (oktáva) a brankár Sven Chromek (kvarta), ktorý inkasoval len 10-krát. Našu cenu za najväčší prínos pre tím získava Alex Barilla (kvinta), ktorého snaha a odhodlanie, žiaľ, nestačili na postup tímu MFK Györ (kvinta) do vyraďovacej časti.

            Veľká vďaka patrí celému tímu študentskej rady (koordinátorom akcie Jozefovi Kalužayovi a Andrejovi Janíčkovi, a tiež aj Andrejovi Hajdúchovi, ktorý celú akciu pre nás zdokumentoval). Ďakujeme aj pánom učiteľom Strapkovi, Šimkovi, Štofkovi, Moštenanovi a Pašuthovi, ktorí si zodpovedne plnili úlohu rozhodcov v zápasoch. A v neposlednom rade ďakujeme aj vám, ktorí ste sa zapojili a bojovali o titul majstra gercenky, vidíme sa opäť o rok!

          • GercenkaFEST 2023

          • 3.6.2023 sa na našej škole uskutočnil už tradične náš obľúbený Gercenkafest. Výborné počasie, skvelé jedlo, úžasní hostia, super hudba a mnoho spirevodných atrakcií zaručilo, že sme spoločne strávili perfektnú a veselú sobotu. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli a zabavili sa s nami. Viac úžasných momentov z nášho festivalu nájdete tu: GercenkaFEST foto

          • Exkurzia Osvienčim - Krakow - Wielička

          • V dňoch 22. a 23.5. 2023 sa naši žiaci zúčastnili exkurzie v Poľsku.

            Prvý deň navštívili koncentračný tábor v Osvienčime, kde si uctili obete holokaustu a nacizmu. Žiaci mohli vidieť ako väzni v tábore žili, pracovali a na obrázkoch, ktoré namaľovali preživší alebo na niekoľkých dobových fotografiách i to, ako zomierali... Vypočuli si rôzne príbehy ľudí a mohli sa spýtať na všetko, čo ich zaujímalo. Napriek krásnemu počasiu a okolitej sviežej jarnej zeleni bolo všade cítiť pochmúrnu atmosféru tohto miesta. Náladu zlepšil presun do Krakowa a jeho prehliadka, kde si pozreli krásne historické centrum mesta.

            Druhý deň patril prechádzke popri Wisle, kráľovskému zámku Wawel, a po krátkom presune si prezreli aj soľnú baňu Wieličku, kde sa zavŕtali vyše 135metrov pod zemský povrch a prešli vyše takmer 900 schodov. Exkurziu zavŕšili kúpou sladkostí so soľou a krowiek. Žiakom sa táto exkurzia veľmi páčila, pretože sa dozvedeli veľa zaujímavostí a videli množstvo pekných miest.

          • GercenkaFest 2023 - program

          • Prinášame časový harmonogram nášho festivalu. Ak by mohol niekto z rodičov pomôcť s prípravou pred festivalom a uprataním po festivale, nech sa zapíše do TABUĽKY. Vopred ďakujeme za pomoc.

    • Kontakty

      • Spojená škola Svätej Rodiny - základná škola a gymnázium
      • 02/38111178 - kancelária tajomníčky 0917 163 071 - riaditeľka školy 0917 179 628 - zástupkyne pre ZŠ
      • Adresa: Gercenova 10 85101 Bratislava Slovakia
      • IČO: 42178941
      • DIČ: 2023055617
      • Tajomník: tajomnik@svr.sk
      • Riaditeľka školy: Ing. Helena Jánošíková riaditel@svr.sk
      • Jazyková škola Elitenglish: J. Marček - 0907261179
      • Jedáleň: jedalensvr@gmail.com č. tel. 0914109109
      • Účet rodičovského združenia: SK03 1100 0000 0026 6474 4001 Tatra Banka
      • Školská psychologička: Mgr. Katarína Rychtariková e-mail: psycholog@svr.sk c.tel. 0907902566
      • Ekonomické oddelenie: 0917913463
      • Špeciálna pedagogička: Mgr. Mária Porubská - maria.porubska@svr.sk c.tel. +421 908 206 201
      • Výchovná poradkyňa: Mgr. Jana Hrabovska - jana.hrabovska@svr.sk