• Oznam - vyhláška č. 250/2021

          • Na základe vyhlášky č. 250/2021 Úradu verejného zdravotníctva  podľa § 2 ods. 2c  sú žiaci základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiaci prvých 4 ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom   v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu (počas hodiny) oslobodení od nosenia rúšok. Celé znenie vyhlášky nájdete tu. 

          • ZBIERKA BIELA PASTELKA 24.9.2021

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

            Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Zbierka bude prebiehať aj na našej škole. Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

             

          • Európsky týždeň mobility

          • Milí žiaci,
            tento rok sa oficiálne prvýkrát ako škola zapájame do EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY (https://mobilityweek.eu/home/), ktorý sa koná v termíne 16.-22.9.2021. Preto Vás všetkých aj v rámci našej školy ako ZELENEJ ŠKOLY chceme inšpirovať, aby ste 17.-22.9.2021 prichádzali do školy čo najekologickejšie (teda MHD, bicyklom, kolobežkou či pešo).

            Akcia sa týka najmä žiakov 2.stupňa ZŠ a gymnázia. Na triedu, ktorej žiakom sa najviac podarí obmedziť dopravu do školy autami, čaká prekvapenie:-) Pozrite si aj motivačné video ku EURÓPSKEMU TÝŽDŇU MOBILITY 16.-22.9.2021:

          • Informácie zo Školského semafora

          • Podľa Školského semafora vydaného MŠVVaŠ s platnosťou od 13. 9. 2021 platí:

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok  Ag samotestu.

            Ak  je v triede žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 10-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).

            Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak:

            - sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a 

            - výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény je negatívny.

            Pokiaľ bude v triede 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény (sú zaočkovaní alebo prekonali COVID-19), v tejto triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.

            Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.

            VÝNIMKY Z KARANTÉNY

            Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede si môžu uplatniť:

            • žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID19 za posledných 180 dní (na základe výsledku PCR testu, Ag testu, testu na protilátky),
            • plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

            Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“

             

        • Požehnanie prváckych aktoviek
          • Požehnanie prváckych aktoviek

          • Dňa 7. 9. 2021 počas prvej vyučovacej hodiny k prvákom zavítal náš školský kaplán páter Milan a požehnal im školské aktovky.  Školská taška sprevádza žiaka na každom kroku – cestou do školy, na krúžky, cvičenia.

            Do školskej tašky sa vkladajú pomôcky, zošity, učebnice, desiata. Požehnaním aktoviek do školských tašiek spoločne vložili aj spoločnú modlitbu a požehnanie, ktoré ich bude sprevádzať počas celého školského roka. FOTO TU

          • Riaditeľské voľno - oznam

          • Dňa 13. 9. 2021 bude z dôvodu  návštevy sv. otca Františka riaditeľské voľno. V tento deň budú  uzávierky v mestskej časti Bratislava - Petržalka a tiež v centre mesta a to dopoludnia aj  popoludní.  14. septembra bude riadne vyučovanie podľa platného rozvrhu.  

          • Oznam

          • Vážení rodičia, na Edupage vám prišla anketa k zisťovaniu záujmu o domáce AG samotesty. MŠ VVaŠ poskytuje zdarma na každého žiaka školy 25 ks testov. 

            Okrem tejto ankety bola rodičom iba základnej školy zaslaná anketa k zisťovaniu záujmu o kloktacie PCR testy. Tieto sú podľa pokynov MŠ VVaŠ určené iba žiakom základnej školy. Všetky testy sú zdarma. Pokyny k preberaniu samotestov a k realizácii kloktacích testov vám pošlú v priebehu týždňa triedni učitelia. 

            Bližšie informácie pre rodičov - "Povinnosti rodiča" nájdete v Školskom semafore - str. 12 

             

          • Oznam k poskytovaniu dotácie na stravu v školskom roku 2021/2022:

          • Vážení rodičia,

            od 1. septembra 2021 je ukončené plošné poskytovanie dotácie na stravu v ZŠ. V súvislosti s poskytovaním dotovaných obedov v školskej jedálni v novom školskom roku 2021/2022 Vám dávame na vedomie povinnosť, ktorú je potrebné zabezpečiť pred začiatkom stravovania žiaka základnej školy, ktorému vznikol nárok na dotovaný obed.

            Nárok na dotovaný obed vzniká len na :

            -  dieťa, ktoré navštevuje základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (HN), alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ŽM),

            -  dieťa, ktoré navštevuje  ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu.

            Žiadame rodičov, ktorých deti spĺňajú vyššie uvedené podmienky, aby najneskôr do 31.7. 2021  predložili na sekretariát školy nasledovné podklady, potrebné k posúdeniu dotácie na stravu:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v HN, alebo
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima, alebo
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa - najdete tu

            Predloženie dokladov je potrebné dohodnúť telefonicky na čísle 02/38111178 alebo ich priniesť v čase úradných hodín (streda od 9.00 do 12.00 hod.)

            Dotácia na stravu sa od 1. septembra 2021 zvyšuje na 1,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno- vzdelávacej činnosti v ZŠ a odobralo stravu.

            S úctou vedenie školy

          • Zoznam pomôcok a školských potrieb do 1. ročníka ZŠ

          • Prezúvky

            Malý textilný obrúsok pod desiatu

            Peračník: 2 x ceruzka mäkká (č.2), strúhadlo, guma, nožnice s guľatým hrotom, lepidlo (vysúvacia lepiaca tyčinka)

            Pero – podľa pokynov tr. učiteľky

            Zošity žiaci dostanú.

            Pomôcky na VYV: vodové farby, stabilný pohár na vodu, guľatý štetec (tenší a hrubší), hrubý plochý štetec, handrička, plastelína, lepidlo tyčinkové, gumený obrus 60x90 cm, zásterka, farebný papier

            Pomôcky TSV: tepláková súprava, krátke športové nohavice, biele tričko, ponožky, tenisky s nešmykľavou podrážkou

        • Misionár zo Zimbabwe na našej škole
          • Misionár zo Zimbabwe na našej škole

          • V záverečnom týždni tohto školského roku navštívil našich žiakov misionár verbista, páter Kamil Kočan SVD. Pracuje v misii Zimbabwe už 9 rokov a venuje sa mladým ľuďom na univerzite. Jeho prednáška mimoriadne zaujala našich študentov a priblížil im misijný rozmer cirkvi ako aj život mladých ľudí v tejto krajine. FOTO

            Zaujímavé bolo počúvať o tom, ako žijú svoju vieru ľudia v Zimbabwe, v krajine, kde je len štvrtá generácia kresťanov, v čom môžu byť pre nás inšpiráciou, a v čom by potrebovali aj našu pomoc. Našim žiakom dal aj konkrétnu ponuku zapojiť sa do ONLINE evanjelizácie s možnosťou nadivazať kontakty s jeho študentmi v afrike.

            Nech Pán žehná pátra Kamila v jeho misii a nech vzbudzuje misionárske povolania aj na našej škole. Ak by ste si chceli vypočuť jeho prednášku a zúčastniť sa svätej omše, ktorú bude náš misionár celebrovať, tak vás pozývame 4.7.2021 (nedeľa) o 20:00 hod. do farského kostola Povýšenia sv. Kríža v Petržalke (alebo sledovať prednášku taktiež ONLINE cez youtube daliborko).

            páter Milan Toman SVD

        • Ukončenie školského roku vo farskej záhrade
          • Ukončenie školského roku vo farskej záhrade

          • V utorok 30.6.2021 dostali naši žiaci koncoročné vysvedčenie a začali pre nich prázdniny. Aj keď nás učiteľov čaká ešte nejaký ten čas v škole, predsa len sme aj my, slávnostne ukončili záver školského roku svätou omšou, ktorú celebroval páter Milan Toman SVD, vo farskom kostole Povýšenia Svätého Kríža.

            Poďakovali sme Pánovi za všetky milosti a pomoc, ktorou bdel nad nami v tomto zvlášť náročnom roku. Bol čas ďakovať ako aj oslavovať v príjemnom prostredí farskej záhrady.

            Pomaly sa už stáva tradíciou koncoročná "garden party" s pátrami verbistami, ktorí sa postarali o skvelý obed. Taktiež patrí vďaka pánovi Morochovičovi, ktorý pripravil skvelé predjedlo v podobe studených mís a šalátov, nášmu bývalému žiakovi a medikovi Petrovi Majerčákovi, ktorý obsluhoval gril, seminarostovi Dávidovi Kaniciánovi za jeho asistenciu a pomoc pri organizovaní stretnutia, ako aj všetkým kolegom. FOTO

            Nech radostný duch, ktorého sme mohli zažiť na totmo stretnutí nás napĺňa počas celých letných prázdnin. 

          • Novokňaz

          • Svätú omšu v našej školskej kaplnke odslúžil absolvent nášho gymnázia, novokňaz vdp. Mgr. Peter Repko. Prítomným udelil novokňazské požehnanie.

          • Energetické esá

          • Milí žiaci, učitelia, rodičia, finišujeme pilotný projekt ENERGETICKÉ ESÁ, ktorý súvisí s programom Zelená škola. Preto sme pre Vás pripravili na zverejnenie materiály, čo sme vypracovali (Energetický audit školy, Návrh opatrení - výstup z Energetického auditu), prezentáciu vytvorenú pre rovesnícke vzdelávanie formou interaktívneho online workshopu, informáciu a link na náš stále dostupný Live stream Deň energie odvysielaný 29.4.2021, sumarizujúci článok o projekte EE napísaný pre ROČENKU školy aj Záverečnú správu k projektu. Všetko nájdete pod odkazom PROJEKTY - Energetické esá - tu.

            Renáta Tóthová, koordinátorka"

        • Prvé sväté prijímanie
          • Prvé sväté prijímanie

          • Dnes naši žiaci tretích ročníkov pristúpili k 1. svätému prijímaniu. 

            Nech ich Boh žehná a vedie, nech láska Božia ich vždy sprevádza. FOTO

        • Čiastočné zatmenie Slnka
          • Čiastočné zatmenie Slnka

          • Prírodné divadlo, ktoré nie je možné pozorovať z nášho územia každý deň, ani nie každý rok. Objekt geografie i fyziky alebo naplnenie našej zvedavosti. Preto sme si aj u nás postrážili termín a počas piatej hodiny sme zriadili na školskom dvore malé pozorovacie miesto. FOTO

            Zváračská kukla a staré diskety (predstavte si, ešte sa našli ) robili filtre pre zvedavé deti i učiteľov. Pozreli sme si ako sa tieň Mesiaca jemne zahryzol do Slnka. Pozorovatelia naháňali spolužiakov, aby nemali kuklu na sebe dlho, lebo čas bol krátky a pozorovateľov veľa.

            Kedy nastane tento zaujímavý úkaz opäť? Najbližšie čiastočné zatmenie Slnka čaká Slovensko už budúci rok, a to 25. októbra 2022. Úplné zatmenie Slnka, ktoré budú pozorovať z územia Slovenska až potomkovia našich potomkov, nastane až v ďalšom storočí. MŠ

          • Kňazská vysviacka

          • V sobotu 12.6.2021 príjme kňazskú vysviacku náš bývalý žiak a absolvent gymnázia Peter Repko. Primičnú svätú omšu bude sláviť 13.6. v kostole Svätej Rodiny v Petržalke.

            Vyprosujeme mu Božie požehnanie, silu a zdravie pre jeho nastávajúcu kňazskú službu.

          • Deň narcisov nemôže mať pauzu

          •  

            Rok 2021 žiaľ pokračuje v znamení koronavírusu, svet sa však nezastavil a je nutné venovať pozornosť aj onkologickým ochoreniam. Preto deň narcisov nemôže mať pauzu, avšak aj tento rok sa musí zaobísť bez tradičných dobrovoľníkov v uliciach.

            „Narcis, ktorý je symbolom spolupatričnosti, pomoci a nádeje pre ľudí trpiacich rakovinou, chceme a potrebujeme odovzdať ľuďom. Vieme, že je mnoho takých, ktorí vnímajú zmysel a užitočnosť projektov realizovaných Ligou proti rakovine a radi na ne prispejú.

            Opäť sme museli pristúpiť k zodpovednému riešeniu na ochranu verejného zdravia pred koronavírusom. Posledný ročník poznačil výrazný, až 75%-ný pokles výnosu zbierky, čo v nevyspytateľnom a neistom čase pandémie bolo pochopiteľné. Život však ide ďalej, žiaľ, rakovina nemá pauzu, preto pauzu nemôže mať ani naša pomoc a my veríme, že ani pomoc ľudí vo forme finančného príspevku pauzu mať nebude.“ približuje Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

            Ako môžete tento rok prispieť ?
            od 10.6. do 12.6.: exkluzívne v obchodoch Tesco - prispením do pokladničky alebo prispením cez kupóny priamo pri pokladni
            od 7.6.: 300 000 náhodne vybraných domácností na Slovensku si nájde obálku s narcisom a informáciami o možnostiach prispenia
            od 7.6. do 20.6. 2021 je možnosť prispieť prostredníctvom: • SMS na 848 (hodnota SMS je 3 €) • účtu zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454 • QR kódu • virtuálny narcis môžete získať v obline zbierke na www.dennarcisov.sk

            Ďakujeme

             

    • Kontakty

      • Spojená škola Svätej Rodiny - základná škola a gymnázium
      • 02/38111178 - kancelária tajomníčky 0917 163 071 - riaditeľka školy 0917 179 628 - zástupkyne pre ZŠ
      • Adresa: Gercenova 10 85101 Bratislava Slovakia
      • IČO: 42178941
      • DIČ: 2023055617
      • Tajomník: tajomnik@svr.sk
      • Riaditeľka školy: Ing. Helena Jánošíková riaditel@svr.sk
      • Jazyková škola Elitenglish: J. Marček - 0907261179
      • Jedáleň: jedalensvr@gmail.com č. tel. 0914109109
      • Účet rodičovského združenia: SK03 1100 0000 0026 6474 4001 Tatra Banka
      • Školská psychologička: Mgr. Katarína Rychtariková e-mail: psycholog@svr.sk c.tel. 0907902566
      • Ekonomické oddelenie: 0917913463
      • Špeciálna pedagogička: Mgr. Mária Porubská - maria.porubska@svr.sk c.tel. +421 908 206 201
      • Výchovná poradkyňa: Mgr. Jana Hrabovska - jana.hrabovska@svr.sk