• EkoKvíz

          • Začína EkoKvíz pri príležitosti Dňa Zeme. Zapojte sa a zlepšite si znalosti o environmentálnych témach zábavnou formou. Organizuje ho EKOIUVENTA a bude prebiehať každý deň od 22. 4. 2021 do 21. 5. 2021.

            Môžu sa doň zapojiť aj učitelia s celými triedami a zahrať si Ekokvíz denne napr. na hodine biológie alebo geografie. 
             

            ZAPOJME SA v čom najväčšom počte, určite sa naše znalosti o ochrane a tvorbe zdravého životného prostredia zlepšia Môže v EkoKvíze niečo vyhrať aj celá trieda? Áno! Konkrétne sadu ekologických a recyklovaných pomôcok pre celú triedu.

            Stačí sa vyfotiť, ako počas vyučovacích hodín hráte EkoKvíz, pridať fotku na sociálne siete a označiť @ekokviz.eu buď na Facebooku alebo Instagrame EkoKvízu. Po skončení kvízu bude vyžrebovaná jedna trieda, ktorej budú odoslané ceny.

            Bližšie informácie na stránke tu: https://www.minedu.sk/zacina-ekokviz-priprilezitosti-dna-zeme-zapojte-sa-a-zlepsite-si-znalosti-o-environmentalnych-temachzabavnou-formou/

          • Organizácia vyučovania od 19. 4. 2021

          • Na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ  bude vyučovanie v našej škole od 19. 4. 2021 prebiehať nasledovne:

            • 1. stupeň prezenčne 
            • 8. a 9. ročník základnej školy - prezenčne. Informácie k nástupu pošlú triedni učitelia cez EduPage. 
            • oktáva  - prezenčne
            • ostatné ročníky základnej školy a gymnázia  do 23. 4. 2021 pokračujú v dištančnom vzdelávaní.
            • ROZVRH  od 19. 4 2021 do 23. 4. 2021 - z dôvodu prezenčného a súčasne dištančného vzdelávania je od  19. 4. 2021  upravený rozvrh. Tento rozvrh bude platný iba od 19. 4. 2021 do 23. 4. 2021  a je zverejnený na stránke školy.   
            • O organizácii vyučovania od 26. 4. 2021 vás budeme priebežne informovať.  

             

          • Transatlantické stretnutie

          • Dňa 6. 4. sa študenti nášho gymnázia zúčastnili Transatlantickej prednášky s diskusiou na tému - Politické smerovanie Slovenska, ktorá prebiehala prostredníctvom Zoom-u. Prednáška bola určená americkým študentom politológie na katolíckej univerzite. Pozvanie participovať sme dostali od Davida Reicharda Ph.D., ktorý prednáša Medzinárodne vzťahy na Univerzite Komenského. Na Slovensku tiež pôsobí ako misionár Legion of Mary. Prednášky sa zúčastnili študenti septimy Júlia Reinoldová, Dominik Zaťko, Michal Šubín a študenti sexty Jakub Krajniak a Samuel Štofko, Naši študenti prispeli v diskusii svojimi hodnotnými komentármi. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s Dr. Reichardom. 

          • Online krajské kolo SOČ

          • Na online krajskom kole 43.ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti našu školu úspešne reprezentovala študentka triedy Septima - Júlia Reinoldová. V študijnom odbore č.17: Pedagogika, psychológia, sociológia s témou :   Šport a telesná výchova pre jednotlivcov s PAS zaujala odbornú porotu a postúpila z krásneho 2. miesta do celoslovenského kola.  Gratulujeme a prajeme veľa úspechov v celoslovenskom kole!

        • Čítanie so známymi osobnosťami
          • Čítanie so známymi osobnosťami

          • Naše online čítania pokračovali 29.3., kedy medzi piatakov zavítal spevák Ondrej Kandráč a žiakom prečítal poviedku z knihy Romana Brata - Mordovisko. Vtipný príbeh o žiakoch jednej veselej triedy p. Kandráč ešte umocnil humorom sebe vlastným. Okrem čítania, zvedavých otázok a niekoľkých vtipov sme mali česť zažiť krátku atmosféru súkromného koncertu. Ďakujeme! FOTO TU

            Vo štvrtok 18.3 nám čítal slovenský herec Roman Poláčik. Deviatakom prečítal ukážku z knihy Na tenkom ľade. Boli to krátke a úsmevné autobiografické príhody i osudy Jána Hanáka. No niečo zo svojho súkromia, hereckého života i školských liet prezradil i samotný Roman Poláčik. Deviatakov povzdbudil, že makať na sebe = zaručený úspech.

            19.3. na hodinu online čítania s ôsmakmi zafúkal poriadny vietor, ba priam hurikán. Živel, energia, charizma v podobe slovenskej herečky Natálky Puklušovej nám všetkým spríjemnila popoludnie. Natália je veľmi milá, usmievavá, vtipná. Deti si získala hneď od prvej sekundy a odpovedala im na všetky zvedavé otázky.

            Z online čítania sme nevynechali ani žiakov na veľkom gymnáziu. 26.3. sme medzi žiakov kvinty až oktávy pozvali slovenskú herečku p. Luciu Hurajovú. Prečítala poviedku od Dušana Mitanu - Tajomstvo Štedrého večera a s našimi žiakmi sa porozprávala o literatúre, živote a všeličom inom. :)

            A stále nekončíme! Tešíme sa na ďalšie čítania!

            Čitateľský "maratón" odštartovala pani Zuzana Vačková, slovenská herečka. Žiakom šiesteho ročníka a prímy prečítala poviedku z knihy Gabriely Futovej - Trapoška.

            Okrem skvelého umeleckého zážitku porozprávala deťom aj o hereckom živote a odpovedala na ich zvedavé otázky. Už čoskoro bude čítať ďalšia známa tvár. FOTO TU

        • Primátor Bratislavy na hodine OBN
          • Primátor Bratislavy na hodine OBN

          • V piatok 19.3. 2021 navštívil našu hodinu občianskej náuky primátor mesta Bratislava, Matúš Vallo. Prišiel na pozvanie lektora Oscara Brophyho, ktorý ho spolu so žiakmi triedy 6.B na hodinu pozval. Boli sme prekvapení, keď nám ani nie do týždňa odpísal a pozvanie prijal.

            Takmer celá hodina prebiehala v anglickom jazyku, v ktorom je pán primátor naozaj dobrý.

            Na hodine nám hovoril najprv o svojej práci primátora, o tom, ako vyzerá jeho bežný deň, o obecnej samospráve mesta Bratislava a o tom, akú úlohu má každé dieťa pre obec, v ktorej býva. Následne odpovedal na otázky nás učiteľov (Karol Pavlovkin a Oscar Brophy) a na otázky žiakov 6.B.

            Z prvej ruky sme sa teda dozvedeli, či chcel byť vždy primátorom a prečo sa ním stal, aké sú ďalšie plány pre mesto Bratislava, ako môžeme zmeniť budúcnosť Bratislavy a prečo sa Bratislava vzdala výstavby metra.

            Na záver hodiny bol priestor pre žiakov, ktorí mohli hovoriť o tom, čo by oni chceli mať v Bratislave, čo im chýba, čo si všimli a čo podľa nich treba zmeniť. Ďakujeme p. primátorovi za milú návštevu.

          • Olympiáda ľudských práv

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do Olympiády ľudských práv a opäť úspešne.  Študent triedy Septima - Dominik Zaťko reprezentoval našu školu v krajskom kole a postúpil do celoštátneho kola.  Nosná téma v tomto roku je: Demokracia a ľudské práva v krízových situáciách. Dominikovi gratulujeme a prajeme veľa úspechov v celoslovenskom kole!

        • Výrobky detí
          • Výrobky detí

          • Na obdobie pôstu, ktoré je pre nás kresťanov prípravou na Veľkú noc, sme nezabudli ani počas dištančného vzdelávania. Doba nás všetkých núti byť oveľa viac za počítačom, no nesmieme zabúdať rozvíjať aj iné talenty a snažiť sa myslieť aj na iných.   

            Piataci, šiestaci a siedmaci sa zapojili do aktivít, ktorými  jednak rozvíjali svoje zručnosti a v rovnakej miere sa snažili potešiť aj svojich blízkych. Žiaci vyrobili rôzne  ozdoby, dekorácie, ktorými vyzdobili svoje príbytky alebo pripravili chutné dobroty pre svojich blízkych, tým im prejavili svoju úctu a pozornosť.  A čo sa našim deťom podarilo, si môžete pozrieť tu! :)

          • Fyzikálna a biblická olympiada

          • Aj v tomto náročnom období nás naši žiaci úspešne reprezentujú na okresných súťažiach - vo fyzikálnej olympiáde postúpil do krajského kola žiak gymnázia Michal  Dolný z tercie a v biblickej olympiáde postupujú do dicézneho kola žiaci gymnázia  - D. Drahník, K. Magdolenová a E. Legnavská a zo základnej školy žiačky J. Eliášová, D. Podkamenská a B. Jakubcová. V geografickej olympiáde postupuje do krajského kola A. Janíček z Kvarty. Gratulujeme!

          • Týždeň pokusov

          • Milí žiaci školy, dňa 14.3. sa vo svete oslavuje Deň prírodovedného vzdelávania (Science Education Day). Preto prišli členovia Študentskej rady gymnázia našej školy s návrhom, aby sme zaviedli oslavu tohto dňa aj my – možno takto založíme jeho tradíciu.

            Študentská rada gymnázia oslovila aj Kolégium Zelenej školy, či sa pridá s nejakými zaujímavými aktivitami pre žiakov školy. Výsledkom je návrh viacerých aktivít, ktorými si môžete spestriť váš každodenný život v termíne 5.3.-14.3.2021 – všetko sa dozviete zo zadaní na obrázkoch. Za ich úspešné splnenie môžete získať ocenenie na hodinách fyziky aj biológie. Tešíme sa na Vašu hojnú účasť, Študentská rada gymnázia a Kolégium Zelenej školy

        • Termosnímkovanie školy
          • Termosnímkovanie školy

          • Do pilotného projektu Energetické esá sme sa ako škola prihlásili v novembri 2020 a vybrali nás medzi 11 pilotných škôl, na ktorých tento projekt bude fungovať od novembra 2020 do júna 2021. Celý projekt je zameraný najmä na hľadanie možností, ako energiami šetriť.

            V rámci tohto projektu prebehlo na našej škole 25.2.2021 ráno TERMOSNÍMKOVANIE budovy školy, ktorého sa zúčastnili najmä 4 členovia Akčného tímu projektu Energetické esá – žiaci triedy sexta: Jozef Kalužay, Martin Gron, Adam Krištof a Filip Mikuš, prítomná bola aj pani riaditeľka a tajomník školy.

            Termosnímkovanie spolu s technikom viedla koordinátorka projektu Energetické esá p. Jaroslava Martinkovičová z CEEV Živica.

            Termosnímkovanie viedol skúsený technik, ktorý členom Akčného tímu vysvetľoval, ako sa termosnímkovanie robí a sami si mohli vyskúšať prácu s termokamerou.

            Rozhovor o termosnímkovaní s členmi Akčného tímu prišla spraviť aj redaktorka z Rádia Slovensko, odvysielaný bol dňa 2.3.2021 o 14:16 a jeho záznam si môžete vypočuť na tomto linku: Boli sme pri tom / Projekt pre študentov Energetické esá - Články - Rádio Slovensko (rtvs.sk)

            Fotodokumentáciu termosnímkovania si môžete pozrieť tu: Termosnímkovanie školy

          • Organizácia vyučovania od 22. 2. 2021

          • V zmysle rozhodnutia ministra školstva z 5. 2. 2021 a  porady riaditeľov dňa 18. 2. 2021  so  zriaďovateľom cirkevných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavskej arcidiecézy  bude od 22. 2. 2021 obnovené prezenčné vyučovanie pre  1. a 2. ročník základnej školy. Ostatné ročníky základnej školy a gymnázia pokračujú v dištančnej forme vyučovania.

            Infromácie k nástupu žiakov do škôl nájdete aj tu.

        • Online karneval
          • Online karneval

          • Každý rok majú deti na našej škole karneval a vyučovanie v maskách. Sú to veľmi obľúbené dni, ktoré sú plné radosti a veselosti.

            Aj v tomto zvláštnom období, keď veľa vecí prežívame inak, sme si povedali, že karneval nemôže chýbať.  A nechýbal! Teraz už máme pôstne obdobie, ale fašiangový čas sme zavŕšili online karnevalom. FOTO

            Znie to zvláštne, ale bolo to super! Deťom sa na obrazovkách namiesto pani učiteliek objavili rôzne snehové kráľovné, šašovia, indiánky, ježibaby a všeličo iné. Ale aj deti sa zmenili, neboli to už deti, ale boli tam kúzelníci, trpaslíci, pipi dlhé pančuchy, rytieri, princezné, mačičky...

            No ani vyučovanie nebolo také, ako býva. Bolo karnevalové. Bolo plné tvorenia, rozprávok, zaujímavých úloh, ale aj tancovania. Všetkým sa nám to páčilo, ale napriek tomu veríme, že ďalší karneval prežijeme už spolu v škole. FOTO

          • Pôstne projekty pre žiakov aj rodičov

          • Pôstne obdobie je časom zastavenia sa, obrátenia svojho srdca k Bohu, čas stíšenia sa. Ponúkame vám ku každodenným chvíľam osobnej modlitby niekoľko Biblických projektov.

            Biblický plán na 40 dní s názvom: „Konaj, ži a miluj VO MNE.“ Tento pôstny plán vytvorilo spoločenstvo Efez pre vás, ktorí túžite spoznávať moc a silu Božieho slova a rásť v dôvere v Božiu milosť. Zároveň počas pôstneho obdobia, od pondelka do piatku, budeme každé ráno o 6:30 hod. vysielať rannú ONLINE adoráciu. 

            Sprevádzaná bude medžugorskými piesňami a rannými zamysleniami Biblického plánu. Ak chcete dostávať zamyslenia na váš email navštívte našu webovú stránku daliborko.sk a zaregistrujte sa. Na farskej stránke nájdete taktiež link k rannému vysielaniu adorácie, ako aj viac informácií.

            Exodus pre deti

            Na stránke farnosti Povýšenia sv. Kríža (daliborko.sk) nájdete peknú inšpiráciu a pôstnu výzvu pre žiakov I. stupňa. Vykročte na cestu slobody v tomto pôstnom čase spolu so svojimi deťmi a spravte niečo pre ducha aj pre telo, veď sa vraví, že "v zdravom tele, zdravý duch". 

            Jozefov dom a jeho poklady

            „Jozefov dom a jeho poklady“, tak znie pôstna hra a príprava pre deti. Každú sobotu počas pôstneho obdobia odvysielame o 9:00 hod. asi trojminútové divadielko. Príbeh nájdete potom na stránke daliborko.sk a FB daliborko. Deťom dáme „návod a myšlienku”, ktorú si môžu potom doma zahrať a príbeh dokončiť. Osobu sv. Jozefa vám zaujímavou formou predstavia bábkoherečka Lucka Janovová a páter Milan Toman SVD.


            Milí priatelia, verím, že vás niektorá z týchto ponúk inšpirovala a pridáte sa so svojimi deťmi. Želám vám požehnaný čas prírpavy.

            páter Milan Toman SVD

            školský dekna

          • Zmena v organizácii vyučovania od 8. 2. 2021

          • Na základe rozhodnutia nášho zriaďovateľa, ktorým je Rímskokatolícka cirkev Bratislavská arcidiecéza sa škola z dôvodu zlej epidemiologickej situácie od 8. 2. 2021 nebude otvárať - stanovisko RUVZ

            Vyučovanie v celej škole bude naďalej prebiehať dištančnou formou, podľa doteraz platného rozvrhu.   

    • Kontakty

      • Spojená škola Svätej Rodiny - základná škola a gymnázium
      • 02/38111178 - kancelária tajomníčky 0917 163 071 - riaditeľka školy 0917 179 628 - zástupkyne pre ZŠ
      • Adresa: Gercenova 10 85101 Bratislava Slovakia
      • IČO: 42178941
      • DIČ: 2023055617
      • Tajomník: tajomnik@svr.sk
      • Riaditeľka školy: Ing. Helena Jánošíková riaditel@svr.sk
      • Jazyková škola Elitenglish: J. Marček - 0907261179
      • Jedáleň: jedalensvr@gmail.com č. tel. 0914109109
      • Účet rodičovského združenia: SK03 1100 0000 0026 6474 4001 Tatra Banka
      • Školská psychologička: Mgr. Katarína Rychtariková e-mail: psycholog@svr.sk c.tel. 0907902566
      • Ekonomické oddelenie: 0917913463
      • Špeciálna pedagogička: Mgr. Mária Porubská - maria.porubska@svr.sk c.tel. +421 908 206 201
      • Výchovná poradkyňa: Mgr. Jana Hrabovska - jana.hrabovska@svr.sk